Centrul Europe Direct Regiunea Centru din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, cu susținerea Comisiei Europene, desfășoară acțiuni de comunicare adaptate intereselor cetățenilor din Regiunea Centru, obiectivul său fiind promovarea priorităților Comisiei Europene și implicarea locuitorilor din cele șase județe.

În acest sens, în contextul în care din ce în ce mai multe localități intră în scenariul ”roșu”, iar măsurile de protecție impun școala online și reducerea interacțiunii sociale, din dorința de a susține tinerii să petreacă mai mult timp cu familia și de a păstra interacțiunea între elevi și profesori, am lansat două competiții cu premii (10 tablete/competiție) dedicate copiilor cu vârsta până în 18 ani și cadrelor didactice. Aceste activități sunt adecvate atât priorităților europene, cât și dezvoltării fiecăruia, în special acum – când copiii petrec mult timp în casă și sedentarismul afectează sănătatea sau stau prea multe ore cu ochii pe ecrane, iar interactivitatea și echipamentele bune asigură o calitate mai bună a informațiilor transmise.

Prima competiție, ”Hai să protejăm mediul! Reciclează, improvizează, distrează-te!”lepropune tinerilor să petreacă timpul alături de părinți sau prieteni și să se distreze reciclând diferite materiale sau prin ecologizarea unei zone. Premiile constau în tablete care se acordă celor mai bune propuneri de reciclare creativă, respectiv creații din materiale reciclabile/reciclate – fie ele vestimentare, produsele de bricolaj - sau orice alte idei de activități de protecție a mediului. Premiile sunt utile la școală și se dau celor mai interesante și atrăgătoare propuneri, la care au muncit elevii din Regiunea Centru, alături de părinți sau prieteni. Pentru mai multe informații despre înscriere și inspirație, cei interesați au materialul pe site:https://tinyurl.com/y3gjhv2g.

A doua competiție, ”Să vorbim despre Europa”, își propune să susțină în primul rând cadrele didactice – și în subsidiar elevii – prin acordarea unor premii ce constau în echipamente IT sau vouchere valorice, pe baza cărora dascălii să poată pregăti lecțiile online mult mai ușor și astfel să crească vizibilitatea informațiilor predate la cursuri. Activitatea este dedicată cadrelor didactice din unitățile de învățământ din Regiunea Centru, ce se pot înscrie prin organizarea unei lecție pe teme europene. Premiile acordate au scopul de a facilita accesul elevilor la informațiile furnizate de profesori. Regulamentul și anexele competiției pot fi consultate aici:https://tinyurl.com/y2zzexpr.

În ceea ce privește celelalte două competiții de exprimare creativă (foto, video, eseuri, pictură sau desen, interpretare muzicală) on-line, lansate în luna iunie 2020, pentru care Centrul Europe Direct Regiunea Centru v-a transmis deja informații, vă informăm că termenul de înscriere a fost prelungit până în 6 noiembrie. Mai multe informații despre aceste competiții, tematică și premii, se pot găsi după cum urmează: pentru competiția on-line “3RECREATIV” pe teme de protejare a mediului și economie circulară: https://tinyurl.com/y6qyfxqu, iar pentru competiția on-line ”FORUM EUROPA - Să vorbim despre o Europa mai bună!” cu idei sau proiecte pe prioritățile CE: ”Economie în interesul cetățenilor”, ”Protejarea modului de viață European”, ”Nou elan pentru democrația europeană”, informațiile se găsesc la link: https://tinyurl.com/y6676hvv

Vă mulțumim pentru diseminarea acestor informații și sperăm că unitățile de învățământ din județul Brașov vor fi receptive pentru a participa la aceste concursuri online. Vă dorim mult succes în activitate.

TEL VERDE 0787.617.107

CONSILIERE PSIHOPEDAGOGICA

tel verde