Ultima oră
Fondul Ştiinţescu Țara Făgărașului  - în atenţia profesorilor din  Țara Făgărașului - finanțare pentru proiecte educaționale care încurajează pasiunea pentru științe a copiilor și tinerilor cu vârste între 6 și 19 ani.

Fundația Comunitară Țara Făgărașului a lansat a doua ediție a Fondului Științescu Țara Făgărașului, program prin care acordăm finanțări în valoare de 100.000 lei pentru proiecte educaționale care încurajează pasiunea pentru științe a copiilor și tinerilor cu vârste între 6 și 19 ani.
 
Fondul se adresează  profesorilor și instituțiilor școlare, organizațiilor neguvernamentale, grupurilor de inițiativă și persoanelor pasionate de știință din medii profesionale diverse din Țara Făgăraşului, din mediul rural şi urban. La Științescu oricine poate fi educator. Pasionații pot înscrie proiecte care promovează educația STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică) și care au scopul de a aduce știința mai aproape de copii prin proiecte creative, joacă și experimente.

Fundația Comunitară își propune să deservească toate comunitățile urbane și rurale din Țara Făgărașului precum și alte așezări din zonele adiacente ( Beclean, Bunești, Cața, Cincu, Comăna, Drăguș, Dumbrăvița, Făgăraș, Hârseni, Hoghiz, Homorod, Jibert, Lisa, Mândra, Părău, Poiana Mărului, Racoș, Recea, Rupea, Sâmbăta de Sus, Șercaia, Șinca, Șinca Nouă, Șoarș, Ticușu, Ucea, Ungra, Victoria, Viștea, Voila și Zărnești ).

Fundația Comunitară Țara Făgărașului caută proiecte inovative care să ajute elevii între 6 și 19 ani să descopere miracolele naturii, să înțeleagă ce au însemnat descoperirile științifice pentru omenire, ce pot să ne aducă tehnologiile moderne, să se apropie practic de mediul înconjurător și să înțeleagă, prin metode alternative de predare și ateliere interactive, materii precum astronomie, biologie, chimie, geografie, geologie, meteorologie, fizică, matematică, informatică, inginerie, tehnologie, arhitectură.

Valoarea totală a fondului este de 100.000 de lei. Pentru proiecte educaționale bugetul se poate încadra între 300 de lei și 12.000 lei. Pentru proiecte de infrastructură bugetul poate să fie de maxim 25.000 de lei.

Pe website-ul http://fagaras.stiintescu.ro/ detalii-inscriere/ se face înscrierea unui proiect , în două etape:
(1) prin completarea unei scrisori de intenție care se trimite electronic până în data de 03.12.2017 și
(2) prin completarea formularului de aplicare și a formularului de buget a proiectului în varianta lui finală care se trimite electronic până în data de 21.01.2018.

Căutăm proiecte:
- interdisciplinare;
- care pun în valoare domeniile ecologie şi protecția mediului (natural şi construit), arte, cultură, conservare sau restaurare și legătura acestora cu științele exacte;
- care vizează preponderent elevii cu rezultate medii la învățătură, precum și dezvoltarea activităților care să atragă interesul elevilor pentru unul sau mai multe domenii ale științelor exacte;
- care stabilesc parteneriate între şcoliile din mediul rural și urban, precum și între școli și diverse alte instituții;
- implică activ elevii în proiectele desfășurate, ideal chiar și în echipa de proiect;
- care se desfășoară sau provin de la reprezentanți din mediu rural (acestea vor fi apreciate în mod special şi vor fi punctate suplimentar);
-  scrise de către elevi;
-  care  beneficiază de co-finanțare;
-  care dezvoltă proiectele finanțate în edițiile anterioare, iar acum sunt aduse la un nivel superior.

Membrii echipei Fundației oferă sprijin și consultanță pentru scrierea și implementarea proiectelor celor care doresc să aplice. Este necesară o programare în prealabil la adresa  Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. . Echipele care vor primi finanțare vor beneficia, de asemenea, de suport în comunicare, în motivarea și implicarea elevilor și în managementul proiectelor.
Proiectele finanțate în primul ediție sunt disponibile aici și în cadrul unui material video.  Dacă considerați că aveți nevoie de inspirație pentru o idee de proiect, vă îndrumăm către website-ul rețelei naționale Științescu http://stiintescu.ro/
Pentru mai multe informații despre criteriile de eligibilitate precum și despre modalitatea de aplicare, vă rugăm să accesațihttp://fagaras.stiintescu.ro/.

Mai multe detalii despre program și concursul de proiecte:
Tătaru Iulia – Manager Proiecte
Email: iulia.tataru@fundatiact f.ro
Telefon: 0734 047 672
Website: http://fagaras.stiint escu.ro/
Facebook: https://www.facebook .com/fagaras.stiintescu.ro/

 

Afis Targul Liceelor 2018

Consortiul Cultural Corona

Aniversare Scoala de Televiziune iMedia Pro
Citește mai departe...
Muzeul ca instrument de invatare

Expoziții Călătoare și  Muzeul de Etnografie Brașov invită cadrele didactice la o întâlnire cu tema ”cum putem folosi muzeul ca instrument de învățare”.

Citește mai departe...

10154294 755900451116256 3658007384760921222 n

CLICK PENTRU TOATE

ACTIVITATILE CURENTE