Ultima oră
Dragi colaboratori,
Vă mulţumesc mult că v-aţi înscris în programul de voluntariat Ora de Net. E o bucurie să vedem de la an la an cum creşte comunitatea.
Anul acesta, mai mult decât oricând, avem susţinerea specialiştilor din partea autorităţilor publice judeţene pentru a pune tema siguranţei pe Internet pe agenda temelor de interes pentru copii, dascăli şi părinţi. Vom reveni cu informaţii pe pagina de Facebook Ora de Net în săptămânile care urmează.
Haideţi să parcurgem un scurt calendar să vedeţi ce urmează să vă propunem:
  • În luna octombrie vom lansa proiectul „Dă BLOCK agresivităţii. Şi „glumele” dor. Stop Cyberbullying
Acesta va consta în oferirea unui pachet de resurse pentru dvs şi planuri de lecţie pentru susţinerea unei serii de activităţi educaţionale adresate copiilor. Acestea vor fi bazate pe resurse video create special pentru acest proiect. Vă vom oferi mai multe variante de lucru pentru a o alege pe cea care vi se potriveşte cel mai bine. Raportările vor fi făcute prin intermediul unei nou platforme marca Ora de Net şi veţi primi adeverinţe care atestă implicarea dvs în programul european Ora de Net. Vom oferi detalii în resursele pe care vi le vom pune la dispoziţie.
Între timp, vă invit să:
  • creaţi spaţiu în calendarul dvs pentru a susţine 2 sau 3 sesiuni la aceeaşi clasă de elevi. Puteţi alege o clasă sau două pentru seria de activităţi.
  • alegeţi un coleg (ă), un viitor coechipier, pentru a susţine împreună proiectul acesta. Beneficiile vor fi aceleaşi pentru amândoi şi responsabilităţile le veţi putea împărţi J
  • În cazul în care coechipierul nu are încă un cont pe platforma Ora de Net, invitaţi-l să completeze formularul disponibil în subsolul acestei pagini : https://oradenet.salvaticopiii.ro/fii-voluntar pentru a putea să îl menţinem în comunicare.
  • Parcurgeţi atât dvs, cât şi colegul, cu răbdare şi atenţie, procesul propus în Ghidul Facilitatorului : https://oradenet.salvaticopiii.ro/docs/Ghidul_Facilitatorului_Ora_de_Net_Mai_2018_Editia_2.pdf

• În lunile octombrie - noiembrie vom face informări cu privire la activităţile susţinute în ţară de echipele interdisciplinare de specialişti din rândul reprezentanţilor MEN – ISJ, CJRAE, CCDANPDCA şi IGPR
Până acum Ora de Net a fost un nod de comunicare, o intersecţie a nevoilor mai multor grupuri ţintă pe tema folosirii sigure a tehnologiei. În cei peste 8 ani de existenţă, am creat o bază foarte solidă şi de acum încolo  va fi mult despre cum unim energia asta care s-a născut la nivel local într-o formă coerentă bazată pe cooperarea autentică dintre toţi actorii implicaţi.
Cu cât mai mulţi profesori veţi fi din aceeaşi şcoală, oraş, judeţ, cu atât mai mult vom putea să creăm un mediu mai sănătos pentru copii. Începând cu anul viitor vom aduce la masă şi părinţii însă înainte este nevoie să stabilizăm ce lucrăm împreună în zona de educaţie.
Vă rugăm să daţi de veste despre proiectul Ora de Net în comunităţile dvs profesionale. Puteţi promova această postare de pe Facebook - https://bit.ly/2MIROk5 - sau să le oferiţi direct linkul https://oradenet.salvaticopiii.ro/fii-voluntar

• În luna februarie 2019, cu ocazia zilei siguranţei pe Internet, vom lansa un nou concurs naţional în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale.
Atunci vom lansa rezultatele studiului „Tinerii şi Netul” coordonat de echipa noastră şi vom propune un concept de activităţi care ne apropie de o înţelegere mai clară asupra impactului Internetului în viaţa copiilor şi a noastră, a tuturor. Vom reveni cu detalii la începului anului următor.

Vă doresc un an şcolar cu multe realizări şi bucurii!
Pe curând,
Georgiana