Inspectoratul Școlar Județean Brașov, în consorțiu cu Palatul Copiilor Brașov, Clubul Copiilor Codlea, Clubul Copiilor Făgăraș, Clubul Copiilor Râșnov și Clubul Copiilor Victoria, implementează, în perioada 01.11.2020 – 31.08.2022, proiectul „Găsește plăcerea în învățare”, 2020-1-RO01-KA101-079351, realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, în cadrul Programului Erasmus+, Acțiunea Cheie 1 - proiecte de mobilitate în domeniul educației școlare.

Scopul proiectului: creșterea gradului de satisfacție a elevilor, părinților și profesorilor, în urma participării la activități extrașcolare nonformale, adaptate nevoilor și pasiunilor lor.

Obiectivele proiectului:

O1: Dezvoltarea competențelor cadrelor didactice din consorțiu de a utiliza metode moderne de predare, în context nonformal, care să conducă la mutarea accentului de pe transmiterea de informație pe dezvoltarea de competențe pentru viață, adecvate nevoilor de dezvoltare personală a elevilor.

O2: Creșterea calității ofertei educaționale a Palatului și Cluburilor elevilor, asigurându-se respectarea principiilor incluziunii și egalitătii de șanse.

În acest context, invităm cadrele didactice din unitățile școlare ale județului Brașov să participe la sesiunile de informare/formare și atelierele de lucru pentru crearea de proiecte de activitate, instrumente și resurse, susținute de colegii care au participat la fluxurile de mobilitate din cadrul proiectului, în perioada februarie – mai 2022.

Sesiunile de formare și atelierele de lucru vor avea loc online, în zilele de 7 – 8 iunie 2022, începând cu ora 17.

Temele sesiunilor de formare:

Creative, Art and Game Based Methods for Integrating Students with Special Needs

Formatori: Băncilă Corina – Palatul Copiilor Brașov, Pepine Sînziana – Clubul Copiilor Râșnov, Vărzaru Vladimir - Clubul Copiilor Făgăraș

Embracing Diversity, Preventing Bullying and Violence

Formatori: Toader Lavinia – Clubul Copiilor Codlea, Comaniciu Liliana – Clubul Copiilor Făgăraș, Isăilă Daniel – Clubul Copiilor Codlea

Facing Diversity: Inclusive education strategies for students with fewer opportunities

Formatori: Ovidiu Tripșa – ISJ Brașov, Lemhenyi Elemer – ISJ Brașov, Lăutar Mihaela – Palatul Copiilor Brașov, Săcărea Alexandra – Clubul Copiilor Râșnov

Înscrierea cadrelor didactice se poate face, până la data de 06.06.2022, prin completarea informațiilor solicitate în linkul:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf3VSo4PQ9GTJLRTSGRkkz2kNlRFckh7s-B6jJIw751tr5GSA/viewform?usp=sf_link

            Linkul de conectare la sesiunile de formare va fi transmis cel târziu în dimineața zilei de 7 iunie.

Participarea va fi certificată prin adeverințe eliberate de Inspectoratul Școlar Județean Brașov.

TEL VERDE 0787.617.107

CONSILIERE PSIHOPEDAGOGICA

tel verde