Începând cu anul școlar 2021-2022, programele Fundației Noi Orizonturi, care împuternicesc tinerii din mediul rural să conducă și să producă schimbări pozitive în comunitățile lor, vin sub același acoperiș. GreenIMPACT, VIAȚA la țară, Edulab pentru ecoturism, Plante, Oameni și Povești Vindecătoare, Vânătoare de Comori, plus alte noutăți, se regăsesc acum sub umbrela Clubul Meseriilor Rurale.

Ne-am unit forțele cu Montana State University și 4-H SUA și cu sprijnul strategic al Romanian American Foundation și Lidl România putem oferi acest program tuturor elevilor care provin din mediul rural, cu finanțări în valoare totală de 160.000 lei.

Link Video - INTERVIU | CĂTĂLINA CHENDEA

Lansăm Clubul Meseriilor Rurale în data de 15 octombrie, ora 15.00. 

Te așteptăm la evenimentul online de lansare a programului. Vom prezenta obiectivele programului, activitățile pe care le susținem și exemple concrete din viața școlilor și bibliotecilor care și-au implicat cu succes elevii în activități de învățare în comunitate. Pentru participarea la eveniment te rugăm să te înregistrezi în avans. 
 
 
 
De ce vorbim despre meserii rurale?Deși pot părea de domeniul trecutului, multe meserii și activități antreprenoriale tradiționale sunt încă de viitor. Ecoturismul sau turismul verde prin care frumusețile unei zone sunt îngrijite, conservate dar și promovate, se bucură de una dintre cele mai rapide creșteri, în lume, dar și în România. În perioada pandemiei, a crescut foarte mult interesul românilor pentru vizitarea propriei țări, pentru explorarea ținuturilor rurale. Dar o experiența valoroasă a unui turist este dată de interacțiunea și serviciile pe care i le poate oferi un/o:
 
Sunt câteva exemple de meserii rurale, dar de viitor. Pregătirea pentru o astfel de meserie începe cu o apreciere autentică a patrimoniului cultural și natural al spațiului rural, iar prin Clubul Meseriilor Rurale, elevii au ocazia să se reîntâlnească cu elemente comune din satul lor, dar cu o altfel de experiență de învățare. 

INTRĂ pe website-ul Clubul Meseriilor Rurale

Programul Clubul Meseriilor Rurale poate fi accesat la bibliotecă, la clasă, ca activitate extracurriculară, dar în școală, în cluburile GreenIMPACT/IMPACT/Cercetași, etc, în parohie, de altfel oriunde este o gazdă bună și unul-doi îndrumători adulți. 

VINO să afli mai multe la evenimentul de lansare

De 20 ani împreună, pentru tineri și comunitate 
- tineri: IMPACTClubul Meseriilor RuraleTabăra VIAȚA 
- comunitatea școlară: Școli Comunitare, Scoli cu scLipiciȘcoli în Serviciul Comunității 

 

 

TEL VERDE 0787.617.107

CONSILIERE PSIHOPEDAGOGICA

tel verde