Înscrierea în învățământul primar

Inscriere inv primar 2 

 

Cerea-tip de înscriere pentru înscrierile aferente etapei I

Cererea-tip de înscriere poate fi completată on-line accesând formularul de la adresa: https://inscriere.edu.ro/

 

Înscrierea în învățământul primar se face în baza metodologiei specifice, aprobată de Ministerul Educației. Toate informațiile referitoare la acest subiect le găsiți în subcategoriile și articolele de mai jos și pe site-ul de web al Ministerului Educației.

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2022, inclusiv, trebuie să fie înscriși în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011.

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2022, inclusiv, pot fi înscriși dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător.

Procesul de înscriere în învățământul primar nu este condiționat de frecventarea grupei mari a învățământului preșcolar.

Toate unitățile de învățământ în care se va desfășura activitatea clasei pregătitoare au obligația de a oferi informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar indiferent dacă părinții fac parte sau nu din circumscripția respectivă.

Cerea-tip de înscriere pentru înscrierile aferente etapei a II-a (31.05.2022-07.06.2022) va fi disponibilă în data de 30.05.2022.

 

Mesaj pentru părinți!: Atenție! Completarea cererii-tip de înscriere on-line nu garantează înscrierea copilului dumneavoastră în unitatea de învățământ și nu elimină obligativitatea de a transmite la unitatea de învățământ unde doriți înscrierea, documentele ce constituie dosarul copilului, și validarea acestei cereri. Acest formular vă permite doar să pre-completați datele copilului, scurtând timpul de așteptare al dumneavoastră și al celorlalți părinți.

Afișare # 
Titlu Data publicării Autor Accesări
Înscrierea în clasa pregătitoare 10.04.22 Scris de admin 37847

TEL VERDE 0787.617.107

CONSILIERE PSIHOPEDAGOGICA

tel verde